Jarní detox potřebuje i vaše mysl. Co všechno zahrnuje očista těla?


(Pixabay.com)

Tak jako je leden spojený s předsevzetími, jaro je spojené s očistou organismu. Každý rok si říkáte, že začnete jíst více zeleniny, vypijete více vody a vyřadíte aspoň týden kávu a alkohol? Pokud to ale s očistou těla myslíte vážně, nezapomeňte ani na vaši mysl nebo dobu strávenou nad obrazovkami.

ad8

Mentální očista a digitální detox

(Pixabay.com)

Pokud se vaše tělo necítí dobře, nemusí hrát roli jen to, jak se stravujete, ale také jakou míru stresu ve vašem životě máte. Chronický stres každodenního života může vést k vážnějším zdravotním problémům, proto je dobré zamyslet se i nad mentální detoxikací.

ad9 - 320x100_1

V první řadě se zbavte nepořádku. Chaos ve vašem bytě nebo kanceláři vytváří úzkost. Protřiďte své věci a udělejte si radost tím, že nepotřebné věci darujete tam, kde je po nich nouze.

Naučte se také meditovat. Nebo alespoň cíleně cvičte vaši pozornost. Několikrát za den se zastavte a uvědomte si, jak se cítí vaše tělo a vaše mysl (na co myslíte?). Začněte si sami pro sebe upřímně vyjadřovat své pocity a zamyslete se nad tím, jestli ve svém životě něco nepřehlížíte, uvědomte si své každodenní návyky a postoje.

Další důležitou kapitolou je digitální detox. Máte občas pocit, že jste závislí na internetu, bez chytrého telefonu si nedojdete ani na záchod a v práci už máte občas mžitky před očima? Vyzkoušejte alespoň jeden týden digitální půst – samozřejmě jen tak, aby vás neomezoval např. v práci. Snižte dobu strávenou nad displejem, jak jen to půjde, v tramvaji otevřete knihu a večer si užijte např. s deskovou hrou.

Peeling kůže

Jemný peeling pokožky po celém těle má za úkol vyčistit škodlivé látky z pórů, aby kůže mohla lépe dýchat.

Pravidelný pohyb a sauna

Při detoxikaci zařaďte nejlépe takový pohyb, který vás těší. Jarní příroda nahrává běhu nebo protažení přímo v lese. Vašemu lymfatickému systému ale prospěje také např. chůze nebo plavání. Očistnému procesu (fyzicky i psychicky) napomůžete také saunou nebo specializovanou masáží.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu