Nejbizarnější světové rekordy, které nikdo nechce překonat


Být držitelem světového rekordu sice může být celkem cool, ale nemusí to platit vždy. Podívejte se na 10 světových rekordů, které nejspíš nebude chtít nikdy nikdo překonat.

ad8

Nejdelší spolknutý meč

(Pixabay.com)

Světový rekord za spolknutí nejdelšího meče náleží ženě. Držitelkou je Natasha Veruschka, které se její neuvěřitelný výkon podařil 28. února 2008 s mečem o délce 58 cm.

ad9 - 320x100_1

Nejdelší čas strávený na pojízdném lůžku na chodbě nemocnice

Když byl britský diabetik Tony Collins v roce 2001 převezen se svými problémy do nemocnice Princess Margaret Hospital v anglickém Swindonu, netušil, že právě vytváří nový světový rekord. Na chodbě nemocnice byl umístěn na pojízdné lůžko, kde měl čekat až se uvolní jedna z postelí na pokoji. Zůstal na něm 77 hodin a 30 minut.

Největší ledvinový kámen

(Pixabay.com)

V únoru 2004 byl muži jménem Vilas Ghuge v bombajské nemocnici vyoperován z levé ledviny ledvinový kámen, který ve svém nejširším místě měřil 13 cm.

Největší počet zlomenin za život

Držitelem tohoto šíleného rekordu je již zemřelý legendární americký kaskadér Evel Knievel známý svými skoky na motorce. Ten za svůj život údajně utrpěl 433 zlomenin!

Největší předmět vytažený z lidské lebky

(Pixabay.com)

V roce 1998 byl Michaelovi Hillovi do hlavy bodnut obrovský nůž. Muž tento útok jen zázrakem přežil a musel se potýkat s nejrůznějšími komplikacemi včetně ztráty paměti. Nůž, který mu byl z lebky vytažen, měřil 20 cm.

Balancování s nejtěžším autem na hlavě

Britský silák John Evans udržel na své hlavě mini vůz o váze 160 kg a to po dobu 33 sekund. Rekord se mu podařilo získat 24. května 1999.

Největší koncentrace alkoholu v krvi

(Pixabay.com)

Když v Polsku přivezli na mol opilého muže od autonehody do nemocnice, doktoři nemohli věřit svým vlastním očím. Polák měl v krvi neuvěřitelných 14,8 promile, což je největší koncentrace alkoholu v krvi, která kdy byla u lidí zaznamenána.

Nejsilnější kopanec do rozkroku

Tento pravděpodobně nejbolestivější rekord na světě, nejsilnější kopanec do rozkroku, zasadil americký MMA bojovník Justice Smith bojovému expertovi jménem Roy Kirby. Rychlost kopance byla 35,4 km/h a jeho síla byla 500 kg.

Nejdivnější stravování

(Pixabay.com)

Co se týče nejpodivnějších způsobů stravování, ještě nikdo nikdy nepřekonal Francouze jménem Michel Lolito. Ten během svého života snědl 18 jízdních kol, 15 nákupních vozíků, 7 televizí, 6 lustrů, 2 postele, 1 pár lyží a 1 lehké letadlo Cessna.

Nejdelší škytavka

Charles Osbourne začal škytat v roce 1922 a až do roku 1990 nedokázal přestat. To je neuvěřitelných 68 let nepřetržitého škytání.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
19 shares

adform


Zavřít reklamu