Black Panther válcuje kina a trhá rekordy


(Instagram.com)

Nejnovější marvelovka, Black Panther, o mladém válečníkovi T’Challovi (Chawick Boseman), který se vrací do vlasti, aby převzal trůn a stal se tak novým právoplatným králem, trhá v kinech rekordy. Již během svého třídenního debutu vydělal odhadem 201,8 milionů dolarů. To je pátá nejúspěšnější filmová otvíračka všech dob.

ad8

A tím to nekončí. Black Panther se stal také historicky nejvýdělečnějším filmem, jehož režie se ujal afroamerický režisér (Ryan Coogler) a nejúspěšnějším filmem s převážně černošským obsazením. Předběhl tak dosavadního držitele rekordu, film Straight Outta Compton, který v roce 2015 utržil celosvětově 214 mlionů dolarů.

Snímek rozbil rekord také jako nejúspěšnější únorový otvírák, který doposud náležel filmu Deadpool. Black Panther tak během prvních pár dní promítání začal pořádně šlapat na paty snímku Avengers, nejúspěšnější marvelovce z roku 2012.

ad9 - 320x100_1
(Instagram.com)

Nejen publikum pěje na film chválu, ale dostává se mu pozitivních ohlasů i z řad filmové kritiky. „Koncept afrického příběhu v popředí s herci afrického původu v kombinaci s moderní filmovou tvorbou je něco, co tu ještě nebylo a co bude lidi zajímat“, prohlásil režisér trháku Ryan Coogler a podle dosavadního zájmu diváku to bude asi pravda.

Kromě výše zmíněných úspěchů se navíc Black Pantherovi podařilo získat hodnocení téměř 97 % (na serveru Rotten Tomatoes, největším internetovém agregátoru filmových recenzí), čímž se stal jedním z nejlépe hodnocených superhrdinských filmů všech dob.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu