Předávkování vodou a dalších 11 zvláštních způsobů úmrtí, které vás pravděpodobně znepokojí


1. Americkou tanečnici Isadoru Duncan uškrtil její vlastní dlouhý šátek, když se jí během jízdy v kabrioletu zamotal do jeho kol.

ad8

2. V roce 1919 praskl v Bostonu obrovský kontejner s melasou a způsobil takové záplavy, že při nich zemřelo 21 lidí.

ad9 - 320x100_1

3. Jim Heselden, majitel firmy na výrobu Segwayů, se zabil na jednom z nich, když se na něm zřítil z útesu do řeky.

(Pixabay.com)

4. V roce 1921 zemřel newyorský kongresman Michael F. Farley při holení, protože jeho štětka na holení byla pokrytá antraxem.

5. Několik lidí zemřelo na „fatální předávkování vodou“. Souvisí to s takzvanou hyponatrémií, stavem, který se vyznačuje velmi nízkou hladinou sodíku v krvi. Nadhydratace zabila již několik atletů.

(Pixabay.com)

6. Thajská královna Sunanda Kumariratana zemřela, když se v roce 1880 topila před zraky mnoha lidí. Podle staré tradice se totiž královny nesměl dotknout nikdo jiný než král, což se jí stalo osudným.

7. Jeden Brit byl tak moc posedlý zdravým životním stylem, že se mu to stalo osudným. Vypil totiž tolik mrkvového džusu, že jeho játra takový nápor nevydržela a muž zemřel na jejich selhání.

(Pixabay.com)

8. V roce 2013 spadla na jihovýchodě Brazílie na jednoho muže kráva, zatímco spal. Kráva se během pastvy dostala na jeho střechu, skrze níž se na Brazilce propadla a zabila ho.

9. Několik lidí se během „taneční horečky“ v roce 1518 utancovalo k smrti. Údajně jich tančilo asi 400 a nebyli fyzicky schopni přestat. Podle legendy je posedl démon.

(Pixabay.com)

10. Jiří Plantagenet, 1. vévoda z Clarence, byl po obvinění ze spiknutí vůči svému bratrovi královi Edwardovi IV. odsouzen k popravě. Údajně ho utopili v sudu vína.

11. Významný lihovarník Jack Daniel zemřel na otravu krve způsobeného infekcí, která se do jeho krevního systému dostala ze zlomeného palce u nohy.

(Pixabay.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu