Co fanouškům Star Wars nejvíce vadí na filmu Poslední z Jediů?


Ačkoliv se reakce filmových kritiků na nejnovější Star Wars nesou především v pozitivním duchu (na Rotten Tomatoes se jejich hodnocení pohybuje kolem 90%), fanouškovská základna je ve svých názorech spíše rozdělená. Zatímco někteří si film zamilovali, jiným tak úplně nesedl a jejich naštvanými komentáři se to na sociálních sítích jen hemží. Jaké jsou nejčastější námitky fanoušků Star Wars vůči nejnovější epizodě?

ad8

Upozorňujeme, že článek může obsahovat spoilery.

Snoke je mrtvý

ad9 - 320x100_1
(Instagram.com)

Nejvyšší vůdce Prvního řádu Snoke, který se poprvé objevil ve filmu Síla se probouzí, se stal asi nejprobíranější postavou na sociálních sítích. Fanoušci spekulovali o jeho identitě a nechali o jeho postavě vzniknout nejrůznějším teoriím o tom, jak to s jeho postavou bude dál. Odpověď, kterou podal Poslední z Jediů však hodně lidí naštvala. O Snokeovi se nedozvíme v podstatě nic. Aniž bychom zjistili, kde se Snoke vzal nebo proč jeho tvář vypadá, tak jak vypadá, je již v půlce filmu zlikvidován svým učedníkem Kylem Renem.

Leia plující vesmírem

(Instagram.com)

Dalším kritizovaným momentem byl ten, kdy je Leia během exploze velitelského můstku vlajkové lodi spolu s ostatními vržena do vesmíru, ale překvapivě nezemře. Místo toho vidíme, jak Leia otevře oči, použije Sílu a pluje vesmírem zpět k bezpečí lodi. Záměrem tohoto momentu bylo nepochybně vytvořit krásný a poetický okamžik, ale podle kritických ohlasů diváků se to moc nepovedlo.

Rodiče Rey

(Instagram.com)

Jedna z dalších nejvíce diskutovaných otázek, která se objevila po filmu Síla se probouzí, byla: Kdo jsou rodiče Rey? Stejně jako u postavy Snoka si i o původu Rey fanoušci vytvořili několik teorií. A odpověď, kterou přinesl Poslední z Jediů, diváky opět zklamala. Nejsou nikdo. Dozvídáme se, že se jedná o nějaké náhodné trosky z Jakku, kteří svou dceru prodali do otroctví. Není pokrevně spřízněná s žádným proslulým rodem, který by ji předurčil k záchraně vesmíru. Je nikdo.

Konec Luka Skywalkera

(Instagram.com)

Očekávání od Luka Skywalkera bylo v Posledním z Jediů vysoké, ale pro mnoho diváků Luke toto očekávání nenaplnil. Fanoušci kritizují, že v nejnovějších Star Wars není Luke tou postavou, jakou si pamatují. Luke se stal samotářem, který se vzdal hrdinství, což mnoho lidí celkem otrávilo. Luke se po celou dobu na Crait pouze projektoval ze své izolace, čímž byla jeho životní síla vyčerpána a Luke tak při pozorování západu dvou sluncí umírá.

Příliš humoru

Star Wars nikdy nebyly na humoru úplně postaveny. Zdá se ale, že se nejnovější epizoda snaží přizpůsobit moderním trendům a usiluje o to, aby byl Poslední z Jediů stejně tak humorný, jako je vážný. Diváci nicméně tento humor kritizují. Podle nich znehodnocuje seriózní dramatické situace a tento druh humoru, který si utahuje i ze záporných postav, je prý místy až trapný a zbytečný.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
371 shares

adform


Zavřít reklamu