Top 10 nejvyhledávanějších výrazů na Googlu v roce 2017


Společnost Google každoročně ohlašuje žebříček nejvyhledávanějších výrazů za daný rok a ani letos tomu nebylo jinak. Podívejte se, co v roce 2017 uživatele Googlu nejvíce zajímalo.

ad8
(Pixabay.com)

10. Indický národní kriketový tým

Indický národní kriketový tým, jinak známý také jako Men in Blue, reprezentuje Indii již několik let v nejrůznějších kriketových soutěžích. I když byl tento tým spíše vždy považován za silný jen na domácím poli, jeho popularita se s jeho stále úspěšnějšími výkony zvyšuje. Mezi jeho úspěchy patří například vítězství v mistrovství světa v kriketu roku 1982 a 2011

ad9 - 320x100_1

9. Chester Bennington

(Instagram.com)

Americký populární zpěvák, skladatel a herec proslul hlavně jako frontman skupiny Linkin Park. V průběhu své kariéry však trpěl psychickými obtížemi, které údajně přerostly v těžké deprese. V červenci 2017 šokoval celý svět, když se ve svém domě v Kalifornii oběsil.

8. Fidget Spinners

Popularita této hračky vzrostla v dubnu roku 2017, ačkoliv byla dostupná již od začátku 90. let. Byla propagována jako prostředek, který může pomáhat dětem, které mají problémy s neposedností a „vrtěním se“ (v angličtině fidgeting). Podle obchodníků má tato hračka potenciál zmírnit psychický stres, úzkosti a některé neurologické poruchy. Neexistuje však žádný vědecký důkaz, který by toto tvrzení dokazoval.

7. Tom Petty

(Instagram.com)

Thomas Earl Petty, populární jako Tom Petty, byl americký zpěvák, hudební skladatel, kytarista, producent a herec. Byl hlavním zpěvákem rockové skupiny Tom Petty and the Heartbreakers, která stála na špičce rockové scény v 70. letech. V říjnu 2017 zarmoutil hudební svět svou náhlou smrtí, jejíž příčinou byla zástava srdce

6. 13 Reasons Why

13 Reasons Why je americký dramatický seriál natočený podle předlohy románu Jaya Ashera z roku 2007. První řada byla uveřejněna na Netflixu v březnu 2017 a obdržela mnoho pozitivních ohlasů jak z řad kritiky, tak z řad publika. Přinesla totiž aktuální témata, jako je sebevražda, znásilnění, deprese, šikana a další problémy, kterým dnes společnost čelí. V roce 2018 se diváci dočkají druhé série.

5. Meghan Markle

(Instagram.com)

Meghan Markle je americká herečka, která si zahrála například v televizním seriálu Kravaťáci, 90210 či Castle na zabití. Mimo to se také angažuje v humanitární pomoci, je poradkyní v neziskové organizaci One Young World a světovou velvyslankyní organizace World Vision Canada. Stala se světově známou hlavně díky svému vztahu s Princem Harrym a jejich zasnoubení.

4. Matt Lauer

Matt Lauer byl svého času velmi populárním a respektovaným americkým žurnalistou. Po dvacetiletém působení v ranním pořadu Today zpravodajské televize NBC News ho však stanice propustila kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování jedné ze zaměstnankyň.

3. iPhone X

(Instagram.com)

iPhone X představila společnost Apple v září roku 2017 a prodávat se začal o dva měsíce později. Výraz iPhone X byl vyhledávaný méně než iPhone 8, nicméně důvodem je pravděpodobně to, že, než byl známý oficiální název tohoto modelu, předpokládalo se, že se bude jmenovat právě iPhone 8. Společnost nakonec přišla s názvem iPhone X, což odkazovalo k desetiletému výročí od uvedení prvního iPhonu.

2. iPhone 8

iPhone 8 je další ze 3 modelů, který společnost Apple vedle vlajkové lodi iPhone X v září 2017 představila. Četnost jeho vyhledávání souvisí nejen s výše zmiňovaným původním předpokladem, že takto se bude jmenovat výroční model, ale také díky jeho příznivější a dostupnější ceně.

1. Hurikán Irma

(Pixabay.com)

Hurikán Irma, jehož síla přesahovala 250 km/h, byl jedním z nejsilnějších hurikánů v Atlantiku do roku 2005 (dosáhl síly hurikánu páté kategorie). Bouře zpustošila několik ostrovů v Karibiku a zasáhla i východní přímořské regiony Spojených států. Na svědomí má kolem 134 životů a škody přesahující 66 miliard dolarů.

Kromě těchto hledaných výrazů zaznamenal v roce 2017 Google také ohromný nárůst používání výrazů začínajících slovem „jak“. Zájem byl například o výrazy „jak vznikají požáry“ nebo „jak pomoct obětem záplav“. Tyto otázky byly v roce 2017 používány desetkrát více než v roce 2016. Podívejte se na video:

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu