Filmová fakta, která zní jako nesmysly, ale ve skutečnosti jsou pravda


1) Za každé své slovo ve filmu Na sv. Valentýna dostala Julia Roberts 11 952 dolarů. Za svých 251 slov si tak odnesla domů neuvěřitelných 54 milionů korun.

ad8
(Instagram.com)

2) Americký rapper Chance the Rapper si oblíbil film Uteč natolik, že v Chicagu vykoupil vstupenky ve všech místních kinech, aby se na něj mohl lidé přijít podívat zadarmo.

3) Bill Murray měl hrát postavu Han Solo z Hvězdných válek. A kromě toho si málem zahrál také Forresta z Forresta Gumpa nebo Buzz Rakeťáka z Toy Story.

ad9 - 320x100_1

4) Robert Pattinson šel na konkurz na roli ve filmu Stmívání, aniž by někdy slyšel o jeho knižní předloze.

5) Postava Aladina byla navržena podle herce Toma Cruise, ačkoliv prý původně měla vypadat jako Michael J. Fox. Ten byl ale shledán jako málo přitažlivým, a tak se inspirací pro tuto postavu stal nakonec Cruise.

6) Ve filmu Pařba ve Vegas zjistí zubař Stu, že mu chybí zub. Nešlo ale o nějaký umělý efekt, protože jeho představiteli Edu Helmsovi ve skutečnosti zub opravdu chybí, takže mu při natáčení stačilo pouze vyndat svůj implantát.

7) Film Sex ve městě byl prvním filmem, ve kterém některá postava použila iPhone. Samantha ho v něm půjčuje Carrie, ale ta řekne, že neví, jak se používá.

8) Herečka Gal Galdot byla během natáčení některých scén filmu Wonder Woman v pátém měsíci těhotenství. Natáčela v kostýmu se zelenou látkou kolem břicha, která pak byla ve studiu digitálně odstraněna a nikdo nic nepoznal.

(Instagram.com)

9) Aby mohli tvůrci Harryho Pottera natočit scénu v knihovně v oddělení s omezeným
přístupem, museli mít speciální povolení, že mohou pracovat s otevřeným ohněm. Přísná pravidla oxfordské Bodleyovy knihovny, kde se scény točily, to totiž zakazují. Bylo to tak za stovky let poprvé, co toto pravidlo bylo porušeno.

10) Ian McKellen, který propůjčil hlas postavě Cogswortha v nejnovější verzi pohádky Kráska a zvíře z roku 2017, ve skutečnosti odmítl tu samou roli v animované verzi z roku 1991.

11) Ve filmu Babe – galantní prasátko si Babea zahrálo celkem 48 prasat. Bylo to proto, že malá prasátka velmi rychle rostou. Natáčení se kromě toho zúčastnilo 1000 zvířat, o které se staralo 56 zvířecích trenérů.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu