10 největších filmových kandidátů na Oscary


Se zářijovým Torontským mezinárodním filmovým festivalem začíná i období předávání cen nejlepším světovým filmům. Na festivalu se často představují filmy, které později získají prestižní ocenění na amerických Oscarech. Zde se můžete podívat na pár z nich, které tento podzim přicházejí do kin:

ad8
1. Battle of the Sexes

Vypadá to, že by si herečka Emma Stone z oscarového filmu La La Land mohla přijít pro další sošku. V tomto snímku ztvárňuje roli tenisové legendy Billie Jean King, která se v historickém zápasu střetne s tenistou Bobbem Riggsem (hraje Steve Carell).

ad9 - 320x100_1
2. Breathe

Ve svém debutu se režisér Andy Serkis inspiroval milostným příběhem Robina (hraje Andrew Garfield) a Diany (hraje Claire Foy) Cavendishových. Robinovi byla v jeho 28 letech diagnostikována obrna a 3 zbývající měsíce života, a tak se rozhodne stát pomocníkem zdravotně postižených.

3. Call Me by Your Name

Tento film se stal oscarovým kandidátem bezprostředně poté, co byla uvedena jeho premiéra na filmovém festivalu Sundance Film. V tomto dramatu se představil Armie Hammer coby americký student, který se zamiluje do syna svého učitele. Film sklidil ohromný úspěch a vypadá to, že jeho největší sláva teprve přijde.

4. Nejtemnější hodina (Darkest Hour)

Navzdory tomu, že se Gary Oldman představil ve velmi zajímavých a výjimečných rolích, ještě nikdy nezískal sošku Oscara a byl na něj nominován pouze jednou. Díky svému vynikajícímu výkonu v roli Winstona Churchilla by se ale možná konečně mohl dočkat.

5. Zmenšování (Downsizing)

V poslední filmu Alexandera Paynea se snoubí žánr fantasy s pro něj typickým žánrem komediálního dramatu. V tomto filmu hraje Matt Damon muže, který věří, že jeho život bude lepší, pokud se zúčastní projektu zmenšování lidí. Jak režisér Payne, tak herec Damon a jeho kolegyně z filmu Kirsten Wiig by mohli získat oscarovou pozornost.

6. First they killed my father

Tento film, který je nejnovějším dílem Angeliny Jolie, si rozhodně zaslouží pozornost. Snímek líčí život aktivistky za lidská práva Loung Ung, která vyrůstala během kambodžské genocidy. Angelina Jolie již získala Oscara jako herečka, ale v poslední době se mnohem více zaměřuje na režii. Tento snímek dokazuje, že si Jolie i v této oblasti zaslouží mnohem větší uznání.

7. Odnikud (In the fade)

Diane Kruger předvedla v tomto filmu nejlepší výkon své kariéry v roli manželky a matky, jejíž život se otřese v základech, když během bombového útoku ztratí svého manžela a syna, což ji vede k legální i nelegální honbě za pomstou. Herečka již byla oceněna na letošním filmovém festivalu v Cannes a nepochybně se dočká i dalšího ocenění.

8. Zabití posvátného jelena (The killing of a sacred deer)

Vynikající řecký filmař Yorgos Lanthimos se letos vrací s dalším napínavým příběhem. Snímek v hlavních rolích s Colinem Farrellem a Nicole Kidman mapuje příběh chirurga, který si do rodiny přivede mladého teenagera.

9. Molly´s Game

V režisérském debutu Aaron Sorkin se další hereckou favoritkou stává Jessica Chastain. Ta se zde představila v roli Molly Bloom, organizátorky největších pokerových sešlostí vysoce postavených hráčů pokeru.

10. Matka! (Mother!)

Darren Aronofsky, režisér úspěšných filmů Černá labuť a Requiem za sen, přichází s dalším zneklidňujícím příběhem, který budete buď milovat, nebo nenávidět. Vynikající výkon Jennifer Lawrence jako ženy, kterou navštěvují nezvaní hosté, by i jí mohl vynést nominaci na Oscara.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu