Těmto historickým faktům neuvěříte


V 16. a 17. století se léčilo s pomocí lidské krve a kostí

Bohatí Evropané věřili, že namleté kosti dovedou léčit řadu onemocnění. Stejně tak považovali i lidskou krev za velmi důležitou tekutinu pro lidské zdraví.

ad8
(pixabay.com)
Thomas Edison zabil cirkusového slona elektrickým proudem. A nafilmoval to

Slon Topsy zabil 3 lidi, a byl proto odsouzen k smrti. Edison byl svými experimenty na zvířatech známý, a tak se rozhodlo, že nejhumánnější způsob jak zabít slona bude prostřednictvím elektrického proudu. Vše bylo natočeno na kameru.

Petr Veliký údajně donutil svou ženu, aby uchovávala hlavu svého popraveného milence

Je známo, že William Mons byl popraven za zpronevěru a že jeho hlava byla uchovávána ve sklenici s alkoholem. Říká se ovšem také, že s ním byla načapána manželka Petra Velikého. Možná proto byl soudní proces s Monsem tak rychlý.

ad9 - 320x100_1
Tutanchamona neměl svou vlastní novou hrobku. Ve skutečnosti již byla použitá

Protože Tutanchamon zemřel poměrně dost mladý, má se za to, že jeho pohřeb byl velmi uspěchaný. Je známo, že jeho hrobka (tzv. sarkofág) je mnohem menši a mnohem méně propracovanější než hrobky jiných faraonů, což naznačuje, že nebyla vytvořena jemu na míru.

(pixabay.com)
V Bostnu v roce 1919 zabila obří vlna melasy 21 lidí

V roce 1919 se roztrhla nádrž plná skoro 9,5 milionu litrů melasy. Lepkavý obsah zaplavil ulice asi 7m vysokou vlnou, která se valila rychlostí 56km/h. Zabila přitom 21 lidí a dalších 150 zranila.

V roce 1986 zemřeli v důsledku balonkové smršti dva lidé

Původní snaha překonat balónkový rekord skončila katastrofou. Vše se odehrálo v Clevelandu, kde zaplnilo oblohu obrovské množství balónků, čímž byla naprosto omezena viditelnost pro leteckou dopravu. To vedlo až ke smrti dvou mužů, jejichž zmizení nahlásila pobřežní hlídka, ale pro ohromný počet balonků nebylo možné muže nalézt. Nakonec byli nalezeni mrtví.

Karel II.  z vedlejšího pokoje povzbuzoval svého synovce, když naplňoval manželské povinnosti s Karlovou manželkou

Protože Karel II. neměl svého vlastního potomka, závisel úspěch pokračování jeho rodu naVilému Oranžském (Vilém III.). Ten za něj plnil manželské povinosti, při kterých ho Karel za dveřmi ložnice povzbuzoval slovy: „Do práce, synovče!“.

V dobách starověkého Říma bylo zabití vlastního otce považováno za odporný čin. Pokud ale zabil otec vlastní dítě, bylo to v pořádku a legální

Otec rodiny měl absolutní slovo nad svou rodinou a dětmi, které musely dělat vše, co řekl. Pokud ale někdo zabil svého otce, trest ho neminul. Za otcovraždu byl pachatel hozen do pytle se psy a hady a hozen do řeky.

(pixabay.com)
Římané používali lidskou moč na čištění a bělení zubů

Moč byla pro Římany tak užitečná, že ji sbíraly z veřejných záchodů a prodávali ji. Používala se zejména na odstraňování skvrn, ale i na dentální hygienu. Věřilo se totiž, že amoniak odstraní skvrny ze zubů a dovede bojovat proti zápachu z úst.

Autorka Mary Shelley uchovávala ve svém stole po dobu 30 let srdce svého mrtvého manžela zabalené v jeho básních

V roce 1822 se Percy Shelley utopil a nechal se zpopelnit. Protože se ale jeho srdce nespálilo (především kvůli zvápenatění v důsledku tuberkulózy), bylo navráceno jeho manželce Mary Shelley. Ta ho uchovávala až do doby své smrti zabalené v jedné ze Shelleyho básní.

Než se stal v 15. století Pius II. papežem, byl populárním autorem erotického románu

Ještě než převzal roli papeže, napsal Aeneas Sylvius Piccolomini neboli Pius II. knihu „O dvou milencích“ – erotický příběh o muži, který se zamiloval do vdané ženy.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu