Bude příští měsíc konec světa? Dle této teorie planeta Nibiru zničí svět.


(Pixabay.com)

Numerolog a autor konspirační knihy „Planeta X – The 2017 Arrival“ David Meade varoval, že tajemná planeta Nibiru v září narazí do planety Země, a způsobí tak konec světa. Podle této teorie apokalypsa nastane mezi 20. – 23. zářím a důkazy jsou prý vepsány v Bibli.

ad8

Podle Meadea se planeta Nibiru, známá také jako Planeta X, objeví na obloze kolem poloviny září, tedy těsně předtím, než se srazí s naší planetou. Tato tajemná planeta se má nacházet mimo naši sluneční soustavu a konspirační teoretici věří, že díky svému gravitačnímu vlivu dovede nabourat oběžnou dráhu jakékoli planety.

Tato předpověď o konci světa se zakládá především na jedné z pasáží z Bible, která říká, že den Pána přichází –  „krutý den plný zloby a zuřivého hněvu, který zpustoší Zemi a zničí hříšníky v ní“. Konec světa prý začne tak, že na nebi pomalu zmizí hvězdy a Slunce i Měsíc ztmavnou. Podle expertů NASA se ale jedná o falešnou informaci a celá zpráva je internetovým hoaxem. I Meadova kniha „Planeta X – The 2017 Arrival“, která prý podle autora předkládá „vědecké“ důkazy o konci světa, je podle kritiků mystifikací předkládající spíše než vědecké argumenty, argumenty náboženské. Přesto se však najde dost lidí, co této poplašné zprávě o konci světa věří.

ad9 - 320x100_1
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu