22 šílených faktů o filmech s Harrym Potterem, které jste nejspíše nevěděli


  1. Tom Felton (Draco Malfoy) si potají ve svém filmovém hábitu nosil na scénu sladkosti a svačinky. Když se na to přišlo, zašily mu kostymérky kapsy.

    (Instagram.com)
  2. Než Richard Harris (do třetího dílu Albus Brumbál) zemřel, řekl režisérovi, že pokud bude Brumbál přeobsazen, zabije ho.
  3. Vlak, který ve filmu představoval bradavický expres, byl mezi natáčením druhého a třetího dílu poničen vandaly. Ti ho posprejovali a učinili tak škodu desítky tisíc korun.
  4. Dveře tajemné komnaty nebyly speciálním filmovým efektem. Jsou mechanické a fungují dodnes.
  5. Harry měl v prvním a druhém filmu úplně jinou hůlku než v těch zbývajících.
  6. Během natáčení měl Daniel Radcliffe asi 80 hůlek, protože si s nimi neustále hrál, a tak se rychle opotřebovaly. Ostatní postavy jich měly v průměru 6.

    (Instagram.com)
  7. K. Rowlingové byla nabídnuta role Lily Potter, ale odmítla ji.
  8. Aby byl u mozkomorů vytvořen jejich děsivý „vlající“ efekt, byly loutky, které je představovaly, natáčeny pod vodou.
  9. Emma Watson měla během natáčení prvního filmu křečka. Ten ale zemřel, a tak pro něj rekvizitáři vytvořili rakev, aby ho Emma mohla pohřbít. Rakev byla mahagonová a lemovaná sametem.

    (Instagram.com)
  10. Ralph Fiennes (Voldemort) původně nosil pod svým pláštěm legíny, ale neustále mu klouzaly a bránily mu v chůzi, takže místo nich musel nosit punčochy a podvazky.
  11. Herečce, která hrála Ufňukanou Uršulu, bylo ve filmu Harry Potter a Tajemná komnata ve skutečnosti 36 let.
  12. Herec, který hraje v Princi dvojí krve mladého Voldemorta, je ve skutečnosti synovcem Ralpha Fienna – dospělého Voldemorta.
  13. Daniel Radcliffe měl během natáčení alergickou reakci na zelené kontaktní čočky i na Harryho brýle.
  14. Aby se Katie Leung neboli Cho Changová snadněji rozbrečela, poslouchala před natáčením scén, kde se měla rozplakat, Coldplay.
  15. Šaty Dolores Umbridgeové byly na začátku Fénixova řádu světle růžové, ale čím více byla hysterická, tím tmavší a jasnější barvu měly.

    (Instagram.com)
  16. Herečka Dame Maggie Smith (Minerva McGonagallová) v průběhu natáčení filmu Harry Potter a Princ dvojí krve bojovala s rakovinou prsu.
  17. Emma Watson si textovala s Helenou Bonham-Carter, aby si osvojila její osobitý styl a lépe se tak připravila na scénu, kdy se mění v Bellatrix, aby se dostala k Gringottovým.
  18. Záběr se sedmi Harry Pottery z první části filmu Relikvie smrti se točil na 95krát.
  19. Emma Watson vyhodila z natáčení scény, ve které se líbá s Danielem Radcliffem (scéna, ve které Ron ničí viteál), Ruperta Grinta (Rona), protože se nemohl přestat smát.
  20. Na konci natáčení si Daniel Radcliffe odnesl první a poslední pár Harryho brýlí, Rupert Grint si vzal na památku zatemňovač a Emma Watson si nechala svou hůlku, pero a obraceč času.

    (Instagram.com)

ad8
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu