Mezi nejlépe placenými herečkami jsou pouze bílé ženy


Magazín Forbes zveřejnil desítku nejlépe placených hereček roku 2017 a ukázalo se, že Hollywood stále ještě v něčem zaostává. Chybí v něm totiž ženy, které mají jinou než bílou barvu pleti. Minulý rok byly na seznamu i čínská herečka Fan Bingbing a indická hvězda Deepika Padukone, ale i ty na letošním seznamu chybí. V jejich případě je to zřejmě kvůli tomu, že se neobjevily v tolika filmech jako loni.

ad8

Žebříček nejlépe placených hereček vypadá takto:

  1. Emma Stone – 577 milionů Kč
  2. Jennifer Aniston – 566 milionů Kč
  3. Jennifer Lawrence – 533 milionů Kč
  4. Melissa McCarthy – 400 milionů Kč
  5. Mila Kunis – 344 milionů Kč
  6. Emma Watson – 311 milionů Kč
  7. Charlize Theron – 311 milionů Kč
  8. Cate Blanchett – 266 milionů Kč
  9. Julia Roberts – 266 milionů Kč
  10. Amy Adams – 255 milionů Kč

Příjem osmadvacetileté Emmy Stone za poslední rok významně vzrostl po tom, co po boku Ryana Goslinga sehrála hlavní roli v oscarovém filmu La La Land. Na vrcholu žebříčku tak nahradila svou dobrou kamarádku Jennifer Lawrence, která mu vévodila poslední dva roky a kterou letos předběhla také Jennifer Aniston.

ad9 - 320x100_1

Co je na tomto seznamu alespoň pozitivní, je to, že navzdory neustálemu obviňování Hollywoodu z ageismu, se na seznam dostaly i ženy starší 40 let, například Melissa McCarthy, Julia Roberts nebo Cate Blanchett. Přesto se však kvůli nulovému zastoupení žen nebílé barvy pleti objevují kritické hlasy.

Příčinou všeho je pravděpodobně stále nedostatečné obsazování hereček různého etnického původu do hlavních rolí ve významných filmech. Protože se jim nedostává dostatek dobře placených rolí, nemohou se stát nejlépe placenými herečkami. Až tedy začnou filmoví tvůrci obsazovat do hlavních rolí ve vysokorozpočtových filmech tyto ženy, možná se dočkáme i jejich zastoupení na seznamu nejlépe placených hereček.

Emma Stone
(Instagram.com)
Jennifer Aniston
(Instagram.com)
Jennifer Lawrence
(Instagram.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu