Žádné dýško pro servírku s LGBT tetováním!


(pixabay.com)

Pro číšníky a servírky je ve Spojených státech získání spropitného často velmi důležité, protože bývá významnou součástí jejich už tak nízkého platu. Jedna servírka z Illinois však byla velmi překvapená, když zjistila, proč si své spropitné nezaslouží. Na účtence totiž stálo: „Nemůžu dát dýško někomu, kdo nemiluje Ježíše! Špatné tatování.“

ad8

Servírka Samantha Heaton má totiž na svém předloktí vytetované dva duhové pruhy, které odkazují k symbolu LGBT komunity – duhové vlajce. Pro BBC uvedla, že byla přístupem zákazníka, který jí odmítl spropitné poskytnout, šokována. Zákazník prý vůči ní nebyl vůbec hrubý, i když vyžadoval, aby se mu neustále věnovala. To, co pak napsal na účtenku, ani v nejmenším nečekala.

(facebook.com)

Její kamarádka Joelle Nicole Mash po celém incidentu zveřejnila fotku servírčina tetování na facebook spolu s urážející účtenkou a s komentářem, že by ráda upozornila na to, že být homosexuální neznamená nevěřit v Boha nebo Ježíše a že by pobožní lidé měli s ostatními lidmi jednat s úctou. Tuto fotografii pak na svém twitteru sdílela mediální producentka Emily Sotakun, což vedlo k rozpoutání mnoha komentářů a reakcí. Spousta lidí vyjádřila servírce podporu a vyslovila pohoršení nad zákazníkovou poznámkou.

ad9 - 320x100_1

Celou záležitost Samantha shrnula slovy, že pro dosažení rovnosti máme ještě dlouhou cestu před sebou, ale že doufá, že tato aféra alespoň upozornila na problém šikany a diskriminace.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu