Výzkum tvrdí, že u žen s atraktivními partnery je mnohem větší pravděpodobnost vzniku poruch příjmu potravy


(pixabay.com)

Zjistilo se, že ženy, které mají atraktivní partnery, mohou trpět nízkým sebevědomím a je u nich mnohem větší pravděpodobnost vzniku poruch příjmu potravy.

ad8

Ženy, které jsou ve vztahu považovány za méně atraktivnější, než je jejich partner, totiž s mnohem větší pravděpodobností začnou držet dietu. Naproti tomu ty, které jsou za svůj vzhled hodnoceny lépe než jejich muži, necítí potřebu jíst zdravěji nebo zhubnout. Překvapivě se také ukázalo, že muži  v tomto směru motivaci postrádají a to bez ohledu na to, zda jsou jejich přítelkyně považovány za atraktivní, nebo ne.

Tým Floridské univerzity zkoumal 113 novomanželských párů a ke svým závěrům došel jednak na základě zkoumání hodnocení atraktivity jednotlivých mužů a žen a jednak na základě zkoumání jejich motivací k tomu jíst zdravěji.

ad9 - 320x100_1

Tento přístup využívající práci s manželskými páry považují autoři studie za velmi užitečný pro porozumění motivacím žen pro hubnutí. V budoucnosti by tak podle badatelů mohl být na tomto výzkumném poli velmi nápomocný.

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu