Andy Murray opravil reportérovu sexistickou otázku a interview se stalo fenoménem


(instagram.com)

Britský tenisový hráč Andy Murray byl sice nedávno vyřazen Samem Queereyem z Wimbledonu, ale spíše než o této porážce mluví všichni o interview, které po tenisovém zápasu následovalo.

ad8

Na tiskové konferenci se jeden z reportérů obrátil na Murraye se slovy: „Andy, Sam je první, kdo se z amerických hráčů od roku 2009 dostal do takto důležitého semifinále, mohl byste popsat…“ Na to však Murray reportéra přerušil a opravil ho slovy „první muž“, na což reportér nechápavě odvětil „promiňte?“, jako by se přeslechl. Murray však svá slova zopakoval, čímž upozornil na obvyklé přehlížení žen ve sportu.

Americká tenistka Serena Williams totiž od roku 2009 vyhrála již 12 grandslamových turnajů, takže Sam Queery skutečně není prvním ze všech amerických hráčů a hráček, kdo se do semifinále od roku 2009 dostal.

ad9 - 320x100_1

Reportér se celou situaci snažil odbýt smíchem, ale mužské světové tenisové jedničce to moc k smíchu nepřišlo. Za tuto poznámku, vzepření se sexismu a poukázání na přehlížení ženských tenistek se po tomto rozhovoru Murraymu dostalo mnoho pochvalných a obdivných reakcí.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu