Šestnáctiletý Kyle, který vyhrál v turnaji videohry Fortnite World Cup 3 miliony dolarů, říká, že si koupí jen nový stůl. Uspěli i dva mladí Češi


(Getty Images)

Kyle „Bugha“ Giersdorf je šestnáctiletý chlapec z americké Pensylvánie, který si koncem července odnesl 3 miliony dolarů jako výhru turnaje Fortnite World Cup.

ad8

Turnaje se účastnilo více než 40 milionů hráčů, z kterých se do finále dostalo 50 dvojic a 100 sólo hráčů. Výsledkem je osm nových milionářů, z kterých je velká část teenagerů. Kyle se stal hlavním vítězem a spousta lidí se ho zeptala, co s penězi udělá. Jak sám říká, nechce si koupit žádná auta, domy nebo dovolené. Peníze bude šetřit a investuje je.

Jednu věc si ale koupit chce. A to nový stůl. To je vše.

ad9 - 320x100_1

Kyle se objevil v talk show Jimmyho Fallona. Na jeho rozhovor se můžete podívat níže.

 

Dva mladí Češi se také dostali mezi elitu této hry. Šestnáctiletý Richard „Skailer“ Janeček se stal 22. nejlepším hráčem. Za svůj výkon získal 50 000 USD (1,1 milionu korun). Kdyby se dostal o dvě místa výš, mohl vyhrát dvakrát tolik. Další úspěch sklidil Martin „Marteen“ Pátek, který teprve ukončil osmý ročník základní školy. Umístil se na 84. místě, které mu taktéž přineslo 1,1 milionu korun. Odměny mezi 20. a 100. místem byly stejné.

Na fotce je vlevo Marteen a vpravo Skailer. Klukům gratulujeme!

(Epic Games)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu