Avengers: Endgame trhá první rekordy. Po prvním víkendu má na kontě přes miliardu dolarů


(Marvel studio)

Zpráva, která fanoušky ani tvůrce asi příliš nepřekvapí. Nový a zároveň poslední film ze série Avengers, který si svou premiéru odbyl minulou středu, sklízí první úspěchy. A ne malé. Po prvním víkendu vydělal ve světových  kinech neuvěřitelných 1,2 miliardy dolarů a stal se tak nejúspěšnějším otvírákem všech dob.

ad8

Tržbou překonal i svého o rok staršího brášku, Avengers: Infinity War, který vydělal během prvního víkendu o celou polovinu méně. Avengers: Endgame se tak s velkým náskokem zapsalo na dlouhou dobu do filmové historie a hovoří se o absolutním triumfu.

V celkovém žebříčku nejúspěšnějších filmů se Avengers po pěti dnech vyšplhalo na 18. místo a už nyní je jisté, že bude bojovat o nejvyšší příčky. Překonat by musel sci-fi film Avatar, který se už několik let drží na prvním místě s celkovým výdělkem téměř tři miliardy dolarů. Jelikož je ale marvelovský trhák teprve na samém začátku, lze s velkou pravděpodobností očekávat, že modrého obyvatele Pandory sesadí z trůnu.

ad9 - 320x100_1
(Marvel studio)

Nejen v zahraničí film láme rekordy. Avengers: Endgame navštívilo v Česku během jednoho víkendu největší počet diváků, konkrétně přes tři sta tisíc. Také se doposud žádnému filmu nepodařilo překonat v tuzemských kinech během jednoho dne hranici sto tisíc návštěvníku. Avengers ano. Je tedy nasnadě říci, že máme co dočinění s jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu