Kvůli teroristickým útokům na Srí Lance zemřelo více než 300 lidí


(Getty Images)

Ostrov Srí Lanka zasáhla extrémní tragédie, když při několika sebevražedných atentátech a výbuších zemřelo více než 300 lidí a více než 500 lidí bylo zraněno. V tuto chvíli autority obvinily teroristickou skupinu radikálních muslimů, která se jmenuje „National Thowfeek Jamaath“, přestože se oficiálně k útokům zatím nikdo nepřihlásil.

ad8

K výbuchům došlo ve dvou katolických a jednom evangelickém kostele, když probíhaly mše o Velikonoční neděli. Další exploze proběhly v pětihvězdičkových hotelech Shangri-La, Kingsbury a Cinnamon Grand.

Na povrch se postupně dostávají informace o zesnulých, kteří pocházeli minimálně z devíti různých zemí. Podívejte se na několik příběhů lidí, kteří tragédii nepřežili.

ad9 - 320x100_1

Dánský miliardář Anders Holch Povlsen ztratil tři ze čtyř jeho dětí.

(Getty Images)

Celá rodina dánského miliardáře si užívala dovolenou na Srí Lance, když se tragédie odehrála. Rodina byla ubytována v hotelu Shangri-La. Povlson přišel o tři ze čtyř svých dětí.

Nejbohatší muž Dánska s manželkou jsou podle různých zpráv považováni za soukromé vlastníky největšího množství pozemků ve Skotsku. Jeho bohatství pochází primárně z módní značky Bestseller, kterou založili jeho rodiče v roce 1975. Povlson je také největším samostatným investorem v populárním e-shopu s módou – ASOS.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu