Novozélandský motorkářský gang vzdal úctu obětem masakru originálním způsobem


(Photo by Hassan Ghani)

Pátek 15. března 2019 se zapsal do dějin Nového Zélandu jako černý den. Při útoku australského střelce na muslimské mešity ve městě Christchurch zemřelo 50 lidí a dalších 50 jich bylo zraněno. Obyvatelé města od toho dne chodí na místo činu uctít památku obětí. Jedněmi z nich byli i členové motorkářského klubu, kteří se ale rozhodli vzdát úctu jinak, takzvaně po novozélandsku.

ad8

Emotivní podívaná se naskytla obyvatelům Christchurch v neděli odpoledne. Motorkářský gang Mangu Kaha Aotearoa se sešel před místem, kde v minulých dnech došlo k tragédii, a jako projev úcty a respektu k obětem zatančili jeho členové slavný maorský tanec Haka. Co se tak v první chvíli jevilo jako sraz drsných motorkářů se posléze přeměnilo v dojemné představení. „Jsme tu, abychom vyjádřili naši lásku a smutek nad tím, že toto se stalo tady, v naší komunitě. Tohle celé je naše komunita,“ řekl jeden z členů.

Haka je tradiční ceremoniální tanec kmene Maorů, který se předvádí při zvláštních příležitostech, jako jsou pohřby či sportovní události, například zahájení rugby. Motorkářský gang a jejich způsob uctění památky brzy následovaly i skupiny studentů novozélandských škol, jejichž videa nyní kolují na internetu.

ad9 - 320x100_1

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
32 shares

adform


Zavřít reklamu