R Kelly – kontroverzní umělec, kterého provází vlna obvinění z pedofilie a zneužívání žen


(Getty Images)

Dvacetiletá žena zažalovala zpěváka R Kellyho za to, že jí nelegálně podal alkohol, napadl ji a nakazil sexuálně přenosnou nemocí. Faith Rogers tvrdí, že ji zpěvák podroboval ponižujícím sexuálním aktům, při kterých ji nazýval odpornými a ponižujícími jmény. Faith s ním byla ve vztahu celý jeden rok.

ad8

R Kelly je kontroverzní osobou, která je obviněna z různých sexuálních deliktů už od devadesátých let. Do světa byl nedávno vypuštěn šestidílný dokumentární seriál „Survivng R Kelly“, ve kterém se objevuje nespočet žen, které tvrdí, že byly zpěvákem zneužity. Vystupuje zde i jeho manželka, která vše potvrzuje a přidává svůj pohled na celou věc.

„Surviving R Kelly“ obsahuje informace o sexuálním predaci a umění manipulace, kterým zpěvák holduje. Díky tomu se mu daří přesvědčovat mladé ženy, že je miluje a zamýšlí s nimi jen to nejlepší. Přitom je ale drží pod zámkem a dovoluje jim dělat jen to, co sám chce. Do této chvíle mu však legálně nebylo nic dokázáno, což je převážně pro jeho oběti extrémně frustrující.

ad9 - 320x100_1

On sám byl v mladém věku sexuálně zneužíván osobou v jeho rodině, což podle psychologů mohlo napomoci jeho potřebě být „nadřazeným“ mladým ženám.

Dali jsme dohromady stručnou historii všech obvinění, kterým Kelly čelil.

1994: Za ženu si vzal patnáctiletou zpěvačku Aaliyah

Zpěvák (v té době 27) si vzal za ženu zpěvačku Aaliyah (v té době 15) při tajném obřadu v americkém Chicagu. Později bylo zjištěno, že Aaliyah lhala na svatebním certifikátu o svém věku. Uvedeno tam bylo, že jí je 18 let. Manželství bylo následně v roce 1995 anulováno.

Po zbytek její kariéry se Aaliyah vyhýbala odpovídat na otázku, jaké nátury byl jejich vztah. Kelly v roce 2016 popsal jejich vztah jako „nejlepší nejlepší nejlepší nejlepší kamarádi“, ale odmítnul komentovat jejich manželství.

Kelly mimo jiné produkoval a tvořil zpěvaččino album s názvem „Age Ain’t Nothing But A Number“ (Věk je jen číslo), což samo o sobě nijak nepomáhá jeho případu.

(Getty Images)

1996: Žaloba za emocionální utrpení

Tiffany Hawkins zažalovala Kellyho za „osobní zranění a emocionální utrpení“, kterými trpěla po celou dobu jejich tříletého vztahu. U soudu řekla, že sexuální vztah s hvězdou začal v roce 1991, když jí bylo pouhých 15 let. Jemu bylo v té době 24. Jejím požadavkem bylo 10 milionů dolarů, nakonec se však dohodli na zlomku částky a vysoudila „pouhých“ 250 000 dolarů.

(Getty Images)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
19 shares

adform


Zavřít reklamu