Nový seriál „The Act“ přiblíží skutečný příběh dívky, která bojovala proti syndromu Barona Prášila, ke kterému přišla kvůli své matce


(HBO)

Gypsy Rose je žena, která je aktuálně odsouzena za vraždu své matky Dee Dee. Tu se svým přítelem zavraždili v roce 2015 potom, co ji matka dlouhé roky nutila falešně trpět různými nemocemi. Gypsy Rose tvrdí, že je obětí takzvaného syndromu Barona Prášila (Münchhausenův syndrom). Její matka ji totiž přesvědčila o tom, že je vážně nemocná, aby se mohla prohlásit za opatrovnici.

ad8

Gypsy tvrdí, že jí matka držela dlouhých 23 let pod zámkem a nutila ji předstírat, že je smrtelně nemocná. Gypsy také díky tomu procházela všemi možnými nepotřebnými lékařskými zákroky.

Dee Dee tvrdila, že má její dcera leukémii a mentální kapacitu sedmiletého dítěte. Oholila jí hlavu a neustále žádala o dary, dotace a zakládala pro Gypsy veřejné sbírky.

ad9 - 320x100_1

Gypsy vypověděla, že se svým bývalým přítelem vymysleli plán, jak se matky zbavit. To podle ní bylo jedinou možností, jak z jejího vězení uniknout. Její přítel Godejohn teď čelí doživotnímu trestu ve vězení, protože byl shledán vinným z vraždy prvního stupně. Gypsy je odsouzena na 10 let, protože byla shledána z vraždy druhého stupně.

Přestože je Gypsy zavřena ve vězení, je úplně zdravá a daří se jí. Ve vězení její matky nemohla chodit, jíst nebo se stýkat s přáteli. Jak sama říká, v opravdovém vězení je více na svobodě, než kdy dříve byla. Tímto příběhem se zabýval i dokument HBO s názvem „Mommy Dead and Dearest“ z roku 2017.

Premiéra seriálu na Hulu je naplánována na 20. 3. 2019

Podívejte se na trailer:

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
14 shares

adform


Zavřít reklamu