Anglická zoo otevřela svatyni pro starší lenochody


Reuters/Carlos Jasso

Každý kdo miluje zvířata si jistě hned oblíbí novou svatyni pro starší lenochody, kde o ně bude náležitě pečováno. Zařízení vzniklo v již funkční zoologické zahradě v anglickém Walesu – Folly Farm Adventure Park and Zoo.

ad8

Stárnoucí lenochodi budou mít k dispozici pohodlné prostředí, díky kterému se jim prodlouží život. Hlavními obyvateli budou lenochodi, kteří doposud žili na druhé straně jezera v zoo. Stejně jako lidé zažívají lenochodi negativní stránky stárnutí a potřebují extra péči, aby se jim žilo pohodlně i v pokročilém věku. Upravena bude mimo jiné jejich strava nebo jim budou podávány různé doplňky, a to převážně v podobě olejů.

(AP/Keith Srakocic)

Stromy v této svatyni budou také upraveny tak, aby se v nich lenochodům lépe pohybovalo. Ti starší se totiž pohybují ještě pomaleji, než ti mladší.

ad9 - 320x100_1

 

Folly Farm Adventure Park and Zoo postavením této svatyně pomáhají prodloužit život těchto roztomilých zvířátek. V divočině se dožívají přibližně dvaceti let. V zajetí se mohou ale dožít až padesáti let. Zařízení Folly Farms momentálně ubytovává dva starší lenochody. Tuppee je 24 let a Lightcap je 34 let.

Lenochodi bývají samotáři, ve stáří se ale ukazuje, že si užívají společnost.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
13 shares

adform


Zavřít reklamu