Letošní Oscaři budou poprvé po 30 letech bez moderátora


(TheGuardian.com)

Je to téměř jisté. Po celých 30 letech se předávání filmové ceny Oscar bude muset s největší pravděpodobností obejít bez moderátora. Za všechno mohou 10 let staré homofobní výroky Kevina Harta, kvůli kterým byl z postu moderátora vyřazen.

ad8

Moderování letošních Oscarů provází od samého začátku jeden zvrat za druhým.  Organizátoři 91. ročníku vsadili na jistotu s hercem a komikem Kevinem Hartem, který má již s moderováním podobných akcí zkušenosti a mezi diváky je velmi oblíbený kvůli svému vtipnému vystupování. Bohužel však právě jeho specifický smysl pro humor a upřímnost ho o post moderátora brzy po jeho zvolení připravily. Za vše mohou staré příspěvky na Twitteru, v nichž se herec negativně vyjadřoval o homosexuálech. „Kdyby můj syn někdy přišel domů a začal si hrát s panenkami, rozmlátil bych mu je o hlavu a řekl, ať s tím okamžitě přestane, protože to dělají jen lesby a gayové,“ stálo například v jednom z nich.

Sotva výroky znovu vypluly na povrch, okamžitě se spustila lavina nenávistných komentářů, na něž musela zareagovat i samotná Americká filmová akademie. Ta po Hartovi požadovala smazání tweetů a omluvu. Herec ovšem zaskočil organizátory i veřejnost. Než aby tak učinil, raději nabídku moderování odmítl. Podle svých slov nehodlá mazat něco, co se stalo v minulosti a z čeho se následně poučil. I přesto však nakonec slova omluvy dodal. „Hluboce se omlouvám celé LGBT komunitě za necitlivá slova, která jsem v minulosti pronesl.“

ad9 - 320x100_1
(Ellentube.com)

Po této omluvě a především z důvodu, že jiného moderátora není snadné takto narychlo sehnat, doufala Akademie, že Hart nabídku moderování znovu zváží. Malá naděje svitla i po odvysílání nedávné Ellen Show, v níž moderátorka (paradoxně také členka LGBT komunity) herce přemlouvala, ať nenechá vyhrát tu malou skupinku odpůrců a hostování se ujme. A ačkoliv se mohlo zdát, že si Hart přece jen nechá svoje účinkování ještě projít hlavou, nakonec definitivně odmítl. Organizátorům tak nezbývá než připravit alternativní řešení – bez moderátora. Nebylo by to ostatně poprvé, bez moderátora probíhal i ceremoniál v roce 1989, nicméně nutno říci, že se jednalo o jedno z nejhorších předávání cen v historii. Podobný neúspěch si Oscaři již dovolit nemohou, vzhledem k tomu, že sledovanost je rok od roku nižší.

Jak by tedy letošní 91. ročník Oscarů mohl vypadat? Jednou z možností je, že se místo proslovů moderátora budou na pódiu objevovat krátké skeče s celebritami, které bude pojit filmová hudba. Jestli bude mít tento nápad úspěch, či zda organizátoři přece jen na poslední chvíli moderátora seženou, to vše se dozvíme 24. února.

Autor: Pavlína Berková

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
94 shares

adform


Zavřít reklamu