Český tenis ovládnul svět: Turnaje mistryň se účastní hned sedm hráček


(Twitter.com)

V neděli 21. října se rozehraje prestižní Turnaj mistryň. Akce pro nejlepší tenistky sezóny okruhu WTA, kam se kvalifikuje pouze osm hráček dvouhry. Českou republiku reprezentují hned dvě – Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Ve čtyřhře je potom doplní ještě Barbora Strýcová s Andreou Sestini Hlaváčkovou, Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a také Květa Peschkeová. Celkově je tak českých hráček sedm ze čtyřiadvaceti. Druhou nejpočetněji zastoupenou zemí jsou potom Spojené státy americké se třemi účastnicemi.

ad8
(Wtatennis.com)

Místem dějiště je letos naposledy Singapur. Bitva se rozpoutá tradičně ve dvou skupinách. Bílou tvoří Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Caroline Wozniacká a Elina Svitolinová. Červenou pak Naomi Osakaová , Angelique Kerberová, Kiki Bertensová a Sloane Stephensová.

(Wtatennis.com)

Finále je naplánované na neděli 28. října. Do té doby můžeme očekávat zejména českou bitvu v Bílé skupině, kdy se proti sobě postaví Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Všechny tři vzájemné zápasy na okruhu WTA zatím vyhrála Kvitová, naposledy se obě střetly letos v semifinále v Madridu, kdy Kvitová zvítězila 7:6 a 6:3.

ad9 - 320x100_1

Jednoznačnou favoritku tohoto turnaje je těžké odhadovat – ženský tenis je v poslední době plný překvapení a každá z elitní osmičky má velkou šanci. Navíc se ze zdravotních důvodů na poslední chvíli odhlásila světová jednička Simona Halepová. Na koho letos sázíte vy?

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
41 shares

adform


Zavřít reklamu