SIGNAL festival v polovině října promění noční ulice Prahy, poprvé povede i Karlínem


(Signalfestival.com)

Festival světla Signal, který již neodmyslitelně patří k pražskému podzimu, rozsvítí od 11. do 14. října 22 uměleckých instalací českých i zahraničních umělců. Přinese 3 hlavní festivalové trasy – v centru, na Vinohradech a nově v Karlíně. Jeho slavnostní zahájení se uskuteční 11. října v 19 hodin na Karlínském náměstí.

ad8
(Signalfestival.com)

Abyste se v programu a umístění instalací lépe orientovali, využijte buď papírové mapy, které budou k dostání na místě, nebo mobilní aplikaci dostupnou v Google Play i v App Storu.

(Signalfestival.com)

14 vystavených světelných děl bude pocházet z ateliérů českých umělců a 8 ze zahraničí. Známé české autory jako je Ivan Kafka, Michal Škapa, Lukáš Rittstein či 3dsense doplní mladí talentovaní umělci vybraní z grantové výzvy SIGNAL CALLING. Většina děl bude umístěna ve veřejném prostoru, umělecké světlo rozzáří kostely, náměstí, paláce, kaple, sady i vybrané místo řeky Vltavy. 5 děl bude tvořit Galerijní zónu, přístupnou návštěvníkům za poplatek. Šestý ročník přinese zkrácenou dobu festivalu od 19 do 23 hodin.

ad9 - 320x100_1
(Signalfestival.com)

Letošní Signal se poprvé rozprostře ve třech trasách, svými instalacemi však zasáhne hned 6 městských částí Prahy. „Chceme lidem ukazovat nová místa, a proto je letos nově zavedeme také do Karlína. Sem jsme přesunuli také 3D videomapping, který bude nově promítán v Kasárnách Karlín. Festival letos opět očekává návštěvnost více než 500 tisíc lidí. Ti, kteří dávají přednost komornější atmosféře, mohou navštívit takzvané Satelity, tedy instalace mimo hlavní trasy, nebo Galerijní zónu s instalacemi uvnitř významných pražských budov. Záměrem více tras a umístění několika instalací mimo ně bylo ulevit Praze 1 od davů, které byly v loňských ročnících soustředěny právě do historického centra města,“ říká Martin Pošta, ředitel festivalu.

(Signalfestival.com)

Festival si letos také poprvé vybral společné téma, které je reakcí na výročí 100 let od založení republiky. Více než o uplynulé století se však zajímá o 100 let, které má společnost před sebou. Díky tomuto tématu se v programu zaměřuje na české umělce.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
169 shares

adform


Zavřít reklamu