Podzim provoněný kávou: festivaly, na kterých nesmíte chybět


Káva je pro vás možná energie, kterou každé ráno rychle popadnete u stánku, když běžíte na poslední chvíli do práce. Pro někoho je symbolem pohody po dobrém nedělním oběde. Je to ale také velké téma – ať už se chcete víc dozvědět o druzích kávy, přípravě nebo rovnou o pěstitelích. Tohle všechno najdete na festivalech kávy, které se budou konat v říjnu. Tady máte ty nejlepší tipy.

ad8
1. Týden kávy 2018
(Tydenkavy.cz)
1. – 7. 10. 2018, celá republika

Káva spojuje celý svět. Po sedm let spojovala oslava Mezinárodního dne kávy všechny kávomily jihomoravské metropole, kde Týden kávy vznikl. Brno totiž vyniká v mnohém, avšak absolutní prvenství má v největší koncentraci kaváren v celé České republice.

(Tydenkavy.cz)

Letos Týden kávy spojí všechny kávové nadšence napříč celou naší zemí. V zapojených kavárnách vás čeká bohatý program provoněný výbornou kávou.

ad9 - 320x100_1
(Tydenkavy.cz)

K cílům největšího kávového festivalu v ČR patří podpora a kultivace kavárenství a všeobecná kávová osvěta. Otevírá „kávový svět“ běžným lidem a seznamuje je s celým příběhem kávy, od jejího pěstování, přes pražení až po způsoby přípravy a konzumace.

2. Prague Coffee Festival
(Coffeefest.cz)
20. – 21. 10. 2018, Praha

Prague Coffee Festival poprvé proběhl v roce 2012. Letos na podzim se tak bude konat již sedmý ročník oslavy kávy a všeho co s ní souvisí.

(Coffeefest.cz)

Prague Coffee Festival vznikl s myšlenkou podpořit českou kávovou kulturu a umožnit setkání těch, které káva zajímá. Ať již jde o profesionální baristy, kavárníky, ty kteří s kávou teprve začínají i ty kteří se s kávou již seznámili, ale chtějí se o ní dozvídat čím dál tím víc a poznat ji ve všech jejích chutích, vůních a podobách.

(Coffeefest.cz)

Prague Coffee Festival se svým programem snaží uchopit téma kávy v širším kontextu, tak aby si každý přišel na své. Návštěvníci se tak mohou těšit na přednášky, degustace vzorků kávy z lokálních i zahraničních pražíren, ukázky pražení, prezentaci kaváren i jednotlivých baristů, workshopy alternativních kávových metod, ale i bohatý kulturní program pro dospělé i pro děti.

3. KávaFest
(Facebook.com)
1. – 7. 10. a 20. 10. 2018, Zlínský kraj

Pokud se probudíte a vaše první myšlenka patří kávě, pokud máte rádi útulné prostředí malých kavárniček, pokud je prostě káva nedílnou součástí vašeho života, nenechte si ujít KávaFest. Týdenní oslavy kávy ve Zlínském kraji.

(Facebook.com)

Kavárny, které se zapojí, většinou připravují v rámci týdenních oslav kávy pro své hosty něco neobvyklého. Loni to byly třeba přednášky, ochutnávky kávových specialit i netradičních káv. Fantazii se meze nekladou, tak že se na některých místech mohou konat i výstavy či komorní koncerty.

(Facebook.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
3 shares

adform


Zavřít reklamu