Proč byla jedna z epizod seriálu Přátelé po útocích z 11. září 2001 změněna?


(WB Home Entertainment)

Útoky, které se v New Yorku udály 11. září 2001, poznamenaly velké spousty životů. Mimo jiné kvůli nim byl pozměněn i oblíbený seriál Přátelé. Ve třetí epizodě osmé série, která se jmenuje „The One Where Rachel Tells Ross“ vyrazí Chandler s Monikou na svatební cestu. Celou dobu je však předbíhá jiný pár, který zažívá to samé jako oni. Ti dostanou letenky do první třídy nebo lepší pokoj v hotelu.

ad8
(Warner Bros. Home Entertainment)

Původně ale Chandler a Monika vůbec neměli do své destinace doletět. Smazané scény ukazují, jak jsou zadrženi už na letišti kvůli tomu, že Chandler nevhodně vtipkuje o bombách. Chandler prohlásí: „O mě nemusíte mít strach, madam. Já beru své bomby vážně,“ jako návaznost na ceduli, na které stojí, že federální zákon zakazuje jakékoli vtipy o únosech letadel a bombových útocích.

(WB Home Entertainment)

Tím to ale nekončí. Když jsou propuštěni, aby se dostali na palubu svého letu, Monice volá Joey a Phoebe s tím, že jim v bytě uniká plyn a zda můžou zničit jejich vchodové dveře. V tu chvíli už byly dveře zničeny z jiného důvodu a plyn doopravdy neuniká, což Monika neví. Když se jí Joey zeptá, jestli to po nich bude chtít zaplatit a zda mají dveře opravdu vybourat, řekne Monika ironicky do telefonu, „Ne, chci abyste zůstali venku a počkali, až to celé vyletí do povětří!“

ad9 - 320x100_1
(WB Home Entertainment)

Monika i Chandler jsou na základě tohoto telefonátu odvedeni zpět k výslechu.

Pokud vás někdy nenapadlo po smazaných scénách pátrat, pravděpodobně jste o nich do teď vůbec nevěděli.

Podívejte se, proč byla epizoda přetočena:

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
6 shares

adform


Zavřít reklamu