5 způsobů, kterými slaví Anglie každý rok královniny narozeniny


(Gettyimages.com)

Královna Alžběta má dvoje narozeniny – její pravé narozeniny jsou 21. dubna a druhé, „oficiální“ pak v červnu. Její pravé narozeniny jsou oslavovány dělostřelbou a obcházkou města. Její oficiální narozeniny se slaví velkolepým průvodem.

ad8

Letos oslavila královna 92 narozeniny. Oslavy však ale ještě rozhodně nejsou u konce. Je o dost pravděpodobnější, že v červnu je v Anglii lepší počasí, a proto slaví královna své oficiální narozeniny na počátku léta obrovským průvodem. Její pravé, ale i „oficiální“ narozeniny jsou ve Spojeném království velkou událostí.

Těmito způsoby se slaví narozeniny nejdůležitější osoby v Anglii.

ad9 - 320x100_1

Královna Alžběta většinou slaví své narozeniny 21. dubna soukromě. Někdy však ale přesto jde pozdravit nadšený dav, který na ní čeká.

(Gettyimages.com)

Přestože je královně už více než 90 let, stále se prochází velkými davy a baví se s lidmi, kteří ji zbožňují.

Královniny pravé narozeniny v dubnu jsou slaveny dělostřelbou v centru Londýna.

(Gettyimages.com)

V dubnu se na několika místech v centru Londýna slaví královniny narozeniny dělostřelbou: 41 děl v Hyde Parku, 21 děl v Windsor Great Park a 62 děl na známé Tower of London. Podle oficiální webové stránky královské rodiny vyjadřuje dělostřelba respekt a oslavu různých důležitých královských událostí.

Zapojují se i obchody a restaurace.

(Gettyimages.com)

Tato restaurace Burger King na Tottenham Court Road změnila své jméno na „Burger Queen“, a to pouze na oslavu královniných devadesátých narozenin v roce 2016.

Královniny „oficiální“ narozeniny se slaví velkým průvodem, většinou druhou sobotu v červnu.

(Gettyimages.com)

Z důvodu počasí je hlavní oslava královniných narozenin posunuta na červen. Tradice se dodržuje již více než 260 let. Přes 1 400 vojáků, 200 koní a 400 muzikantů se účastní průvodu, který začíná u Buckinghamského paláce a královna zdraví diváky z otevřeného vozu.

Oslavy končí letem královské flotily nad Buckinghamským palácem.

(Gettyimages.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu