Nejlepší akční filmy první třetiny roku 2018


Celkové zlepšení kvality nebo rozšíření kategorie „Best Picture“ dělají z akčních filmů nedílnou součást předávání nejprestižnějších filmových cen – Oscarů. V minulých letech cenu v největší kategorii převzaly například filmy jako Martian (Marťan), Gravity (Gravitace), Mad Max, Inception (Počátek) nebo Arrival (Příchozí). Bezpochyby bychom neměli na akční filmy zapomínat. Připomeňme si proto čtyři nejzásadnější tohoto roku.

ad8

4. READY PLAYER ONE: HRA ZAČÍNÁ

(Esquire.com)

Přestože nebyla kvalita filmů Stevena Spielberga v poslední době příliš konstantní, dokázal, že je stále schopen přinést akční dobrodružství, které vás přenese do jiného světa. Svět Ready Player One je sice až děsivě blízko tomu, co by nás mohlo v budoucnosti potkat tím, že není jediný člověk „offline“, ale některé z referencí na 80. léta jsou opravdu zábavné. Nechte se ohromit úžasnými vizuály tohoto akčního filmu a nedovolte si nad tím tolik přemýšlet.

ad9 - 320x100_1

3. ANNIHILATION

(Esquire.com)

Pro každého, kdo četl bestseller Jeffa Vandermeera se stejným názvem, mohl být zážitek z tohoto filmu silně matoucí. Pokud si ale představíte, že Garlandova verze je jinou cestou do Arey X, dokazuje to, že film je skvělým doplněním úspěšné knihy. Režisér byl schopen vytvořit krásnou a děsivě tajemnou cestu do neznáma. Milujte to, nenáviďte to, Annihilation vás v obou případech změní.

2. A QUIET PLACE (TICHÉ MÍSTO)

(Esquire.com)

Rodičovství nabírá v tomto filmu úplně nových rozměrů, jakožto parabola pro vychovávání rodiny v rozbitém světě. Vydáš jakýkoli zvuk a psychotické monstrum tě během několika vteřin zabije. Tiché místo přináší mučivý zážitek, který si z kina stoprocentně odnesete. Režisér a hlavní hvězda John Krasinski představuje napjaté situace, kde je ticho samo o sobě monstrem. Krasinski a jeho žena Emily Blunt předvádí silné herecké výkony jako rodiče, vychovávající své děti v tomto postapokalyptickém pekle. Doufejme, že se můžeme těšit na pokračování!

1. BLACK PANTHER

(Esquire.com)

Stejně tak, jako se dostal The Dark Knight do oscarového světa, je Black Panther více než pouhým akčním filmem. Jeho potenciál by mohl, kromě jeho fenomenálního úspěchu, ovlivnit celé filmové odvětví. Panther výmluvně zahrnuje obtížná témata a balí je do vizuálně ohromujícího pozlátka, přijatelného pro komerční svět. Každá scéna, promyšlené kostýmy, ale i skvělý soundtrack Kendricka Lamara dělají z tohoto filmu zážitek plný života.

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
16 shares

adform


Zavřít reklamu