Mattel přichází s novými panenkami Barbie inspirovanými významnými ženskými osobnostmi.


(Instagram.com)

Již osmapadesát let se vzhled panenek Barbie přizpůsobuje aktuálním módním trendům a ideálu krásy. Nedávno se ale společnost Mattel rozhodla přijít s něčím novým. Provedla výzkum s osmi tisíci matkami a zjistila, že 86 % procent z nich je znepokojeno tím, jakým ženským vzorům a rolím jsou jejich dcery vystavovány. Na základě toho společnost vytvořila 17 panenek představujících inspirativní ženy z celého světa.

ad8

„Je nám potěšením, že můžeme připomenout významné ženy ze skutečného života a dát dívkám na vědomí, že mohou být kýmkoli“, uvedla Lisa McKnight, viceprezidentka a generální ředitelka značky Barbie.

U každé z panenek naleznou zákazníci informace o tom, čím je daná žena významná a čím do společnosti přispěla. Nová edice obsahuje jak historické, tak moderní ženské postavy. Nachází se v ní například Amelie Earhart, letkyně, která jako první žena přeletěla Atlantský oceán, či Frida Kahlo, uznávaná mexická umělkyně a aktivistka.

ad9 - 320x100_1

Značka Barbie také doplnila svou řadu panenek Shero, kterou poprvé představila v roce 2015 a jejíž panenky zosobňují významné ženy, které tvořily historii. Jsou jimi například Ibithaj Muhammad, Místy Copeland, Avu DuVernay, Eva Chen či Ashley Graham. Nyní se tato řada zaměřuje spíše na osobnosti současnosti a nalezneme v ní třeba zlatou olympijskou vítězku ve snowboardingu Chloe Kim nebo světově uznávanou šéfkuchařku Hélène Darroze.

Video:

Významné ženy, které získaly svou panenku:

Frida Kahlo, umělkyně

Amelie Earhart, letkyně

Martyna Wojciechowska, novinářka

Hélène Darroze, světově známá šéfkuchařka

Ashley Graham, Plus size modelka

Patty Jenkins, Filmmaker

Katherine Johnson, matematička a fyzička ve společnosti NASA

Yuan Yuan Tan, baletka

Sara Gama, fotbalistka

Leyla Piedayesh, podnikatelka a designerka

Ibtihaj Muhammad, šermířka

Bindi Irwin, ochránkyně přírody

Xiaotong Guan, herečka a filantropka

Chloe Kim, snowboardistka

Gabby Douglas, gymnastka

Ava Duvernay, filmová režisérka

Nicola Adams Obe, boxerka

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu