8 nejlepších filmů roku 2017


I když se někteří z nás nemohli dočkat konce roku 2017, proč si nepřipomenout, co se v něm opravdu podařilo. Například následující filmy.

ad8

Wonder Woman

(Instagram.com)

V roce 2017 se to filmy se superhrdiny v kinech jen hemžilo a jedním z těch povedenějších byl i snímek Wonder Woman režisérky Patty Jenkins. Díky ní jsme se dočkali převyprávění příběhu jedné z nejznámějších ikon komiksů i na velkém filmovém plátně. V žánru, kde bývá těžké zanechat dojem na kohokoli, se Wonder Woman podařilo zapůsobit i na diváky, kteří komiksovkám od DC příliš nefandí.

ad9 - 320x100_1

Mudbound

Toto americké drama je jedním z klenotů společnosti Netfllix. Režisér Dee Rees v něm představil pohled na život v odlehlé farmě v Mississippi v období po druhé světové válce.  Kvalitu filmu podtrhuje neuvěřitelné herecké obsazení a výborné obrazové zpracování. Rees tímto snímkem dokázal, že je jedním z nejlepších mladých režisérů současnosti.

Call Me by Your Name

(Instagram.com)

Režisér Luca Guadagnino v tomto filmu pozvedává klasický příběh dospívání na úplně jinou úroveň. Film jak svým zpracováním, tak hereckými výkony (zdůrazněme například taneční talent herce Armieho Hammera) zachycuje vše, co dělá první lásku tak unikátní. Kromě toho předkládá jedny z nejlepších momentů vyzobrazujících vztah otce a syna, které kdy filmové plátno nabídlo.

The Disaster Artist

James Franco převyprávěl skutečný příběh o tom, jak vznikal jeden z nejhorších filmů všech dob a učinil z něj inspirativní příběh o přátelství a cestě za svými sny. Film Pokoj (The Room) z roku 2003 je opravdu hrozný, ale neplatí to o Francovi, jeho bratrovi Daveovi, Sethu Rogenovi, Alison Brie lidech, co za ním stojí.

Uteč (Get Out)

Jordan Peele se po tomto svém prvním filmu stal autorem s velkým A. Ve filmu, který odráží tu horší stránku naší společnosti se mu podařilo snoubit téma hororového příběhu a rasové nesnášenlivosti. Těšíme se, co s čím Peele přijde příště.

Lady Bird

Když už jsme si mysleli, že všechny příběhy z oblasti „komediální drama ze střední“ již byly vyčerpány, přišel film Lady Bird. Režisérka Greta Gerwing, která jako inspiraci použila svůj vlastní život, v něm pojednává o příběhu středoškolačky, která se snaží utéct ze Sacramenta. Film by díky svému univerzálnímu tématu mohl být klidně natočen na počátku 21. století, ale pro jeho nadčasovost zaujme i dnes.

Já, Tonya (I, Tonya)

Snímek, ve kterém Margot Robbie představuje jednu z nejznámějších ženských postav amerického sportu, by si měl rozhodně zasloužit vaši pozornost. Filmové zpracování příběhu o chladnokrevné krasobruslařce, která měla na svědomí útok na svou největší olympijskou soupeřku, ve vás zanechá hluboký dojem.

Dunkerk

Zpracování. Výkon. Dramatické momenty a mnoho dalších. Existuje nespočet důvodu, proč se na tento film podívat. Režisér Christopher Nolan jednoznačně dokázal, proč je jedním z nejlepších kreativních tvůrců současnosti. Stejně jako u většiny jeho filmů se jedná o snímek, který povyšuje žánr dramatu na úplně jinou úroveň. Sílu příběhu podtrhují nejen herecké výkony, ale také skvělá hudba Hanse Zimmera.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu