14 nejprodávanějších vánočních dárků v historii


1. 2016: Nintendo Classic Mini: NES
(Pixabay.com)

Když loni na podzim oživilo Nintendo klasickou konzoli Nintendo Classic Mini, nebylo překvapením, že se stala jedním z nejpopulárnějších vánočních dárků. Poptávka byla ale tak vysoká, že Nintendo muselo konzoli přestat vyrábět s argumentem, že „nemá neomezené zdroje“.

ad8
2. 2010: Apple iPad
(Pixabay.com)

Apple iPad první generace vstoupil do historie jako první úspěšný tablet na trhu, a ještě před uvedením jeho nástupce iPadu 2 ho bylo prodáno více než 15 milionů kusů. Nejvíce se tento prodej projevil právě o Vánocích roku 2010.

3. 2007: iPod Touch
(Pixabay.com)

iPod Touch byl prvním iPodem s dotykovou obrazovkou, který umožnil uživatelům přístup nejen k nejrůznějším aplikacím, ale i na internet! Není divu, že to byl hit.

ad9 - 320x100_1
4. 2001: Panenka Bratz
(Pixabay.com)

Tyto panenky konkurující panenkám Barbie (se jmény Yasmin, Cloe, Jade a Sasha) sice nebyly do Vánoc 2001 nejžádanějším zbožím, ale poté se po nich strhla neuvěřitelná poptávka. Pár let na to dosáhly globální tržby v souvislosti s prodejem těchto panenek hranici 2 miliard dolarů.

5. 2000: Koloběžka Razor scooters

Na začátku 21. století musely mít všechny „cool“ děti tyto originální odrážecí koloběžky. Již během 6 měsíců po jejich uvedení na trh jich bylo prodáno více než 5 milionů kusů.

6. 1999: Pokémoni
(Pixabay.com)

Je jedno, jestli šlo o hrací karty, plyšáky, videohru nebo nahrávky s japonským seriálem. Děti i dospělí po Pokémonech doslova šíleli.

7. 1998: Furby
(Pixabay.com)

Elektronický robot, který vypadá jako chlupaté zvíře a umí mrkat a mluvit patřil ve své době k nejžádanějším hračkám na světě.

8. 1997: Tamagoči

Toto kapesní elektronické zvířátko vytvořila roku 1996 společnost Bandai a byla největším hračkářským trendem nejen v 90. letech, ale i na počátku 21. století.

9. 1991: Pogy

Název této hry vzešel ze jména ovocného džusu POG, jehož víčka se ke hře původně používala. Šlo o to strefovat se kovovou verzí pogu do naskládaného komínku ostatních pogů a komu se podařilo některý z pogů otočit, získal ho. Pogy byly populární nejen kvůli této hře, ale také proto, že se sbíraly a vyměňovaly.

10. 1989: Game Boy
(Pixabay.com)

Game Boy byla první ruční herní konzole společnosti Nintendo. Děti s ní a populární hrou Tetris trávili hodiny a hodiny zábavy.

11. 1980: Rubikova kostka
(Pixabay.com)

Tento hlavolam vynalezl roku 1974 maďarský sochař a profesor architektury Ernö Rubik a je považován za nejprodávanější hračku v historii lidstva.

12. 1959: První Barbie – Barbara Millicent Roberts

První panenka Barbie byla vytvořena podnikatelkou Ruth Handlerovou a stala se jednou z nejprodávanějších a nejvýdělečnějších panenek společnosti Mattel. Prodalo se jí více jak miliarda kusů.

13. 1943: Slinky – skákající pružina

Tuto skákající spirálu vynalezl Richard James a dětmi byla milována kvůli nejrůznějším trikům, které dovedla, např. díky její schopnosti „chůze“ ze schodů.

14. 1936: Monopoly
(Pixabay.com)

Desková hra, která má hráčům zprostředkovat mechanismy trhu v oblasti nemovitostí a jejímž cílem je dohnat své protihráče k bankrotu, se stala jednou z nejúspěšnějších deskových her vůbec. Její popularita přetrvává dodnes, a to nejen mezi dětmi, ale i mezi dospělými.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
7 shares

adform


Zavřít reklamu