20 Faktů, které jste pravděpodobně nevěděli o Sexu ve městě


ad8

1. Seriál byl inspirovaný knižní předlohou autorky Candace Bushnell. Kniha se skládá z článků, jenž Bushnell psala pro New York Observer.

2. Herečka Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) byla ze všech čtyř hlavních hereček jediná, která měla ve smlouvě, že se v žádné scéně neobjeví nahá.

ad9 - 320x100_1

3. Herečka Cynthia Nixon (Miranda) je ve skutečnosti přírodní blondýnkou. Celou dobu, co hrála Mirandu, si své vlasy barvila na zrzavo.

4. Carrie měla být původně brunetka. Pouhých 24 hodin před natočením prvního dílu si to však tvůrci rozmysleli kvůli tomu, že je autorka knihy, jíž je postava Carrie inspirovaná, blondýna.

5. V prvním filmu Sex ve městě si Carrie v knihovně půjčuje knihu Love Letters of Great Men. Tato kniha ale před natočením filmu neexistovala. Po jeho uvedení však o ni mělo zájem tolik fanoušků, že byla skutečně publikována.

6. V průběhu natáčení musela Sarah Jessica Parker jako Carrie trávit až 18 hodin denně v podpatkách.

7. Zrzavý chlapec, který hraje Bradyho ve filmu, hrál i miminko Bradyho v seriálu.

8. Postava pana Božského, kterého hrál Chris Noth, byla inspirována bývalým vydavatelem časopisu Vogue Ronem Galottim, jedním z exmilenců autorky knižní předlohy seriálu.

9. Pátá série má pouze 8 epizod, protože Sarah Jessica Parker byla během jejího natáčení těhotná.

10. Byt Carrie se v roce 2012 prodal za 9,65 milionů dolarů.

11. Herečka Cynthia Nixon (Miranda) nemá ve skutečnosti propíchnuté uši. Všechny náušnice, co měla v seriálu na sobě, byly klipsy.

12. Babička herečky Kristin Davis (Charlotte) nikdy seriál neviděla, protože si Davis myslela, že by mu nerozuměla.

13. Kim Cattral, představitelka postavy Samanthy, původně tuto roli dvakrát odmítla.

14. Ve filmu Sex ve městě 2 přistávají hlavní postavy na letišti v Abu Dhabi. Scéna se ale točila na letišti Marakéš.

15. Na začátku Charlottiny svatby hraje skotská pohřební píseň. Má to symbolizovat její vkročení do špatného manželství.

16. Poslední epizoda celého seriálu „An American Girl in Paris – Part Deux“ byla dotočena pouhé 4 dny před jejím vysíláním.

17. Úvodní znělka se neobešla bez chyby. Projíždějící autobus, který pocáká Carrie, je nejprve plný cestujících, ale při následujícím záběru je prázdný.

18. V prvním filmu má Carrie stejný telefon, jako měla i v seriálu. Aby ale bylo vidět, kolik času už uplynulo, přelepili ho tvůrci filmu lepící páskou, aby vypadal opotřebovaně.

19. Do 12. dílu čtvrté epizody byly v úvodní znělce název seriálu a jméno Sarah Jessica Parker promítány na záběrech Světového obchodního centra, známého jako „dvojčata“. Po 11. září ho nahradila budova Empire State Building.

20. Carrie během celého seriálu ve svých sloupcích položila celkem 92 otázek o vztazích a sexu. Poslední otázku položila sama sobě a zněla: „Není na čase přestat se ptát?“

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
15 shares

adform


Zavřít reklamu