Výzkum zmapoval místa s největší rasovou nesnášenlivostí


Po tom, co před pár lety zastřelil ve Fergusonu ve státě Missouri bílý policista černošského mladíka, a v souvislosti s nástupem Donalda Trumpa, prezidenta s xenofobními názory, je jasné, že Spojené státy mají stále ještě problém s rasismem.

ad8

Je ale Amerika tak moc rasistická, jak to vypadá? Podle Světového výzkumu hodnot nikoli. Američané jsou podle ní mnohem tolerantnější než občané většiny ostatních míst na světě.

Světový výzkum hodnot (The World Value Survey) je globálním projektem švédských vědců a badatelů, který sleduje měnící se hodnoty a názory lidí na celém světě a jejich dopad na politický a sociální život. Skupina vědců se v rámci tohoto výzkumu ptala respondentů z více než 80 světových zemí, jaký druh člověka by nechtěli mít za souseda. Ti, kteří odpověděli, že by si za souseda nepřáli „člověka odlišné rasy“ byli ohodnoceni jako rasově nesnášenliví.

ad9 - 320x100_1

Podle tohoto výzkumu jsou nejméně rasově tolerantními zeměmi ty ze Středního východu a některé asijské státy. V čele stojí Jordánsko a Indie. Nejméně tolerantní evropskou zemí je potom Francie. Naproti tomu nejvíce tolerantní jsou státy Latinské Ameriky a Angloamerické země.

Na to, které země mají největší problém s rasismem, se můžete podívat na této mapě vytvořené magazínem The Washington post

(Washington Post)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
35 shares

adform


Zavřít reklamu