Seznamte se s nejlepší a nejkrásnější pláží na světě


(Instagram.com)

Jedno z nejkouzelnějších míst v Karibiku, pláž Grace Bay Beach, která je charakteristická svými průzračnými vodami a tím nejjemnějším bílým pískem, je podle expertů nejlepší pláži na světě.

ad8

Tato 19 kilometrů dlouhá pláž, rozpínající se na ostrově Providenciales, který je součástí souostroví Turks a Caicos, byla v průzkumu kanadského cestovatelského serveru FlightNetwork ohodnocena jako nejlepší a nejkrásnější pláž planety 632 experty na cestování. Posuzována byla nejen krása a odlehlost místa, ale také kvalita písku a vody.

(Instagram.com)

Na druhém místě se umístila Whitehaven Beach z oblasti Whitsundays, která je součástí Velkého bariérového útesu, a na třetím místě pak pláž Anse Lazio, perla Seychel.

ad9 - 320x100_1

Mezi nejlépe hodnocenými plážemi dominovala nepřekvapivě hlavně oblast Karibiku. Jedinou evropskou destinací, která se dostala do TOP 10 nejlépe hodnocených pláží světa, se stala řecká pláž Navagio Beach (známější pod svým jménem „Pláž ztroskotání“) z pobřeží ostrova Zakynthos a mezi 50 nejlepšími se pak z evropských skvostů objevila ještě islandská Reynisfjara se svým netradičním černým pískem a čedičovými útesy.

TOP 10:

  1. Grace Bay, Turks and Caicos
  2. Whitehaven Beach, Austrálie
  3. Anse Lazio, Seychely
  4. Pink Sands Beach, Bahamy
  5. Navagio Beach, Řecko
  6. Baia Dos Porcos, Brazíle
  7. Playa Paraiso, Mexiko
  8. Hyams Beach, Austrálie
  9. Hidden Beach, Mexiko
  10. Trunk Bay, Americké panenské ostrovy

Na seznam všech 50 nejlepších pláží světa se můžete podívat zde.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
8 shares

adform


Zavřít reklamu