Fakta o Avengers, která jste možná nevěděli


Jak moc toho víte o superhrdinském týmu Avengers?

ad8

1. Tým superhrdinů pojmenovala postava, která se ve filmu nevyskytuje.

ad9 - 320x100_1

Když se řekne Avengers, většinu lidí hned napadnou postavy jako je Kapitán Amerika, Iron Man nebo Thor. Existuje, ale superhrdinka, která dala celému týmu jméno, a v podstatě ho tak založila. Jde o Janet van Dyne alias Wasp, která ačkoli byla zmíněna ve filmu Ant-Man, svého filmového debutu se ještě nedočkala.

2. Hulk byl původně členem Avengers pouze na chvilku.

Ačkoliv je Hulk ve filmech stěžejní postavou, členem Avengers byl v komiksu jen na chvíli. Byl totiž součástí pouze jednoho příběhu, na jehož konci naštvaně tým opouští, aby uvolnil místo Kapitánovi Amerika.

3. Studio Marvel nemá filmová práva na jednoho z největších záporáků.

Za největšího nepřítele Avengers je často považován Ultron. Existuje ale ještě mnohem větší hrozba a tou je Kang, the Conqueror (Dobyvatel), cestovatel v čase, který ohrožuje tým již od roku 1964. Proč jsme ho tedy ještě neviděli na filmovém plátně? Marvel na něj nemá filmová práva.

4. Postava Ultrona byla založena na postavě ze seriálu Captain Video

Zní to zvláštně, ale mohli jsme tu mít film nazvaný Avengers: Age of Makino. Je to proto, že postava Ultrona je inspirovaná jiným komiksovým zabijákem jménem Makino, který se objevil v komiksové adapaci sci-fi televizního seriálu Captain Video z počátku 50. let. Autor Roy Thomas si prý při vytváření Ultrona na Makino vzpomněl a nechal se jím inspirovat.

5. Avengers byl jeden z prvních komiksů, kde se tematizovala občanská práva.

V roce 1966 se v komiksu objevil první černý superhrdina Black Panther neboli Černý panter a tým Avengers čelil také členům skupiny Sons of the Serpent, která by se dala analogicky přirovnat ke Ku Klux Klanu. I když je tento příběh poměrně přehlížen, je velmi významný, protože byl jedním z prvních, který se přímo dotkl tématu afroamerického hnutí za občanská práva.

6. Kdyby se komiksové romance lépe prodávaly, Avangers by neexistovali

Marvel měl totiž v 60. letech omezený počet toho, kolik komiksů může měsíčně vydat, a aby tedy mohl publikovat komiksy Avengers a X-men, musel některé ostatní zrušit. A protože se komiksové romance neprodávaly tak dobře, zrušil právě ty (jmenovaly se Love Romances and Gunsmoke Western). Kdyby tomu ale bylo naopak, nikdy bychom se Avengers nedočkali.

7. Známý americký televizní komik a moderátor David Letterman se objevil i v komiksu

Asi nejdivnější příběh Avengers se stal na začátku 80. let, když se superhrdinové objevili v noční show Davida Lettermana. Jen to nebylo v televizi, ale v Avengers #239.

8. Spider-Man nebyl členem týmu po dobu více než 40 let

Spider-Man nebyl členem týmu na plný úvazek až do doby, dokud ho k němu autor Brian Michael Bendis v roce 2004 nepřidal v sérii The New Avengers. Oficiálně se tak Spider-Man začlenil až 40 let po tom, co se jeho cesta s týmem superhrdinů zkřížila poprvé a po několika neúspěšných snahách začlenit se.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
91 shares

adform


Zavřít reklamu