Nokia 8 již v září!


(Pixabay.com)

Nokia, svého času lídr na trhu s telefony, vstala z mrtvých. Nokia 8 má být první vlajkovou lodí společnosti od té doby, co se značka vrátila. Bude se vyznačovat například dvojitým fotoaparátem s optikou Zeiss či atraktivním novým designem. Pokud se chcete o nové Nokii dozvědět více, čtěte dál.

ad8

Nokia 8 by se měla na celém světě začít prodávat v září tohoto roku, i když přesné datum zatím nevíme. Oficiální cena by měla být kolem 599 eur, tedy cca 15 700 Kč. Displej bude mít úhlopříčku poněkud netradičních 5,3 palce, takže bude o něco větší než uhlopříčka Honoru 9 a menší než displej OnePlus 5. Displej bude typu IPS a bude mít vysoké rozlišení QHD. Co se týče designu, bude se jednat o tenký metalový model, jehož vzhled působí velmi elegantně. Prodávat se budou čtyři barevné verze, dvě s lesklým (modrá a měděná) a dvě s matným (modrá a stříbrná) efektem.

Konstrukce by měla být také odolnější, ale jen částečně se stupněm krytí IP54. Je zde tedy určitá odolnost vůči stříkající vodě, ale plnou voděodolnost rozhodně nečekejte. Nokia 8 má konektor USB-C a audio jack 3,5 mm. Pod displejem se pak nachází navigační tlačítka a čtečka otisků prstů. Zmíněný duální fotoaparát má potom potenciál vytvářet mnohem lepší fotografie, než jaké jsme zaregistrovali u jiných telefonů v letošním roce. Skládá se ze dvou 13 megapixelových snímačů, barevného a černobílého. Tento fotoaparát umožňuje tzv. „bothie“, což znamená, že lze spojit záběr předního i zadního fotoaparátu do jednoho.

ad9 - 320x100_1

Baterie má kapacitu 3090 mAh a podporuje Qualcomm Quick Charge 3.0. Neočekávejte ale možnost bezdrátového nabíjení. Nokia 8 se ovšem bude moci pochlubit nejnovějším procesorem Snapdragon 835. Operační paměť bude buď 4GB nebo 6GB a vnitřní paměť pak 64GB s možností rozšíření až o 265 GB za použití microSD karty. Přítomen bude také systém Android 7.1.1.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu