Apple končí s iPod Shuffle a iPod Nano


(pixabay.com)

Pamatujete na iPody? Před více než deseti lety byly přáním každého teenagera a staly se vládcem na trhu s mp3 přehrávači. K dnešním dnům ale jejich éra končí. Smartphony totiž převzaly jejich roli a prodávat iPody se společnosti již dále nevyplácí.

ad8

Společnost Apple vyřadila z prodeje iPod Shuffle a iPod Nano velmi nenápadně. Firma je odstranila ze svých stránek a ze své nabídky, příčemž mluvčí Applu celou záležitost zvídavým dotazům nakonec potvrdil. V prodeji prozatím zůstává iPod Touch ve dvou kapacitních variantách.

Vyřazení iPodů z prodeje někteří zákazníci nehodnotí příliš klidně. Dle nich totiž smartphony, které roli iPodu nahradily, nejsou tolik vhodné například na běhání nebo cyklistiku, a postrádají tak vlastnosti iPodu Shuffle, který byl při sportu snadno nositelný a tudíž velmi pohodlný.

ad9 - 320x100_1

Přehrávače byly na trhu od roku 2005 v mnoha různých designových variantách a hrály významnou roli v přeměně firmy Applu z počítačové společnosti do společnosti s mnohem pestřejší nabídkou spotřební elektroniky.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu